welkom

Van visserij naar succesvol familiebedrijf; De Zeeuwse Zeewierhandel is gespecialiseerd in het ambachtelijk verzamelen van zeewier voor consumptie. Lees hier meer over ons bedrijf.

Onze geschiedenis

Na 23 jaar kokkels vissen en enige jaren mesheften vissen heb ik het roer omgegooid. Na een bezoek aan een visbeurs in Gorinchem hoorde ik  dat veel soorten zeewier ook gewoon eetbaar zijn. Er moest een lange weg afgelegd worden voordat er een vergunning afgegeven werd om  zeewier in de Oosterschelde te verzamelen. De Oosterschelde is een natuurpark, een Natura 2000, gebied waar flora en fauna worden beschermd.

Overtuigd van de mogelijkheden en de meerwaarde op de markt van een dergelijk Zeeuws zilt natuurproduct hebben we doorgezet. Er volgde een lange periode van onderzoek, lobbyen, testen en presenteren en uiteindelijk ontvingen we in 2014 de langverwachte vergunning.

Het jaar 2016 stond in het teken van het nieuwste en meest innovatieve project, de YE 132, onze zeewierkotter. Hiermee kunnen we het water op en met onze zelf ontwikkelde duurzame vangstmethode de “wierkor” kunnen we nu wieren op grotere diepten oogsten.  Ook kregen we in dit jaar het certificaat ‘Zeker Zeeuws Streekproduct’ uitgereikt.

De Zeeuwse Zeewierhandel

Jan Kruijsse

EIGENAAR
ADRES
Vletstraat 27,
4401JN Yerseke
SOCIAL MEDIA
CONTACT
0113-572241
info@zeeuwsezeewierhandel.nl